Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Starea de urgență nu va fi prelungită, a spus Președintele Klaus Iohannis. România va trece la starea de alertă

Publicat: luni, 4 Mai 2020 , ora 14.11

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 mai, nu va prelungi starea de urgență, însă vom intra în starea de alertă. Nu știe nimeni cât va dura această epidemie și depinde de noi dacă aici, la noi, în România, o controlăm bine sau nu, a mai spus Klaus Iohannis.


Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai, pentru a ține, evident, epidemia sub control, vom intra într-o așa numită stare de alertă”, a spus Klaus Iohannis.


Relaxarea măsurilor se va face treptat, a mai declarat președintele Klaus Iohannis:


În primul rând, după 15 mai putem în principiu să ne mișcam în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar, nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem”.


Din 15 mai se deschid cabinetele stomatologice, saloanele de coafură și frizerie, muzeele, dar respectând distanțarea socială și purtarea măștii.


Plecările din localitate vor fi permise pentru sport individual, interes de serviciu sau urgență medicală, a declarat președintele. Dacă sporturile individuale sunt permise în aer liber, rămâne totuși în vigoare interdicția întâlnirilor a mai mult de trei persoane, inclusiv pentru mișcarea în aer liber.


Bazale sportive nu se deschid pentru amatori, ci doar pentru profesioniști, care pot începe cantonamentele, însa competițiile sportive nu vor fi reluate.


Aceste măsuri de relaxare nu sunt aplicabile în localitățile aflate în carantină, a mai anunțat Klaus Iohannis. 

Saviana Russu