Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 350 de brașoveni au beneficiat de servicii stomatologice de urgență în ultima lună, la Brașov

Publicat: marți, 5 Mai 2020 , ora 17.41
Sursa foto Colegiul Medicilor Stomatologi Brașov
Sursa foto Colegiul Medicilor Stomatologi Brașov

Aproape 350 de brașoveni cu dureri dentare de mare intensitate au fost tratați în regim de urgență, timp de o lună în perioada pandemiei, la o clinică privată din Brașov. Serviciile stomatologice de urgență au fost asigurate gratuit de 70 de medici și asistente, în regim de voluntariat. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Brașov, dr. Mihaela Albu, a anunțat că au fost și consiliați telefonic, conform protocolului, aproximativ 1.500 de pacienți. De asemenea, peste 1.400 de pacienți au primit rețete pentru ameliorarea stării lor de sănătate dentară, mare parte telefonic, dar și la cortul de triaj din curtea clinicii.



„În cele 4 săptămâni am tratat în clinică 334 de pacienți. I-am consiliat în serviciile de triaj telefonic, le-am făcut fișe medicale și am scris rețete cu care au putut să își ia mediamente. Am început cu 20 de medici voluntari și asistente, iar în acest moment am ajuns la 70 de cadre medicale care fac voluntariat pentru a sprijini nevoile populației din Brașov”, a spus dr. Mihaela Albu.


Toate aceste servicii au fost oferite pe cheltuiala proprie a medicilor voluntari, după cum a afirmat dr. Mihaela Albu, nefiind primite fonduri de la stat pe motiv că serviciile stomatologice de urgență au fost asigurate într-o clinică privată, deși în Brașov nu a existat această posibilitate într-o unitate de sănătate publică.


„Am reușit să ne descurcăm și să acoperim costurile mari reprezentate de achiziția de materiale specifice. Au costat, până acum, aproximativ 100.000 de lei. Am sperat că vom primi sprijinul autorităților, dar așa cum spunea și doctorul Raed Arafat, din păcate nu există normă legală pentru a putea fi sprijiniți pentru că nu este un spital public, este o clinică privată”, a adăugat dr. Mihaela Albu.


Potrivit anunțului făcut de la nivel central, cabinetele stomatologice, închise în luna martie din cauza pandemiei, ar putea fi deschise după 15 mai, respectând protocoalele pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Camelia Vlad