Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Finanțelor consideră că economia românească va avea o revenire rapidă

Publicat: marți, 5 Mai 2020 , ora 19.21
Sursa foto romania-actualitati.ro / facebook.com/ florin.citu
Sursa foto romania-actualitati.ro / facebook.com/ florin.citu

Ministrul Finanțelor consideră că economia românească va avea o revenire rapidă după scăderea adusă de criza coronavirus, potrivit Radio România Actualități.


Florin Cîțu a explicat că actuala criză este diferită de cea din 2008 și că măsurile luate de guvern, precum plata șomajului tehnic, ar fi ajutat la păstrarea locurilor de muncă. În plus și Banca Centrală a introdus lichiditate în piață mult mai rapid ca la precedenta criză:


Aici este vorba de o înghețare a capacității de producție. Diferit de 2008, am plătit șomajul tehnic din resurse bugetare, nu am pus companiile să plătească șomaj tehnic. Asta înseamnă că la companii au rămas resurse care pot fi utilizate. Am venit cu aceste două măsuri - șomaj tehnic, pe de-o parte, IMM Invest, pe de altă parte, și pentru companii mari - care, împreună, au menținut capacitatea de producție. Locurile de muncă nu sunt distruse, oamenii se pot întoarce la locurile de muncă. Companiile nu sunt închise, așa cum se întâmpla în alte crize economice. Reacția rapidă a politicii fiscale și a politicii monetare va face ca această revenire să fie în V”, a adăugat Florin Cîțu.

Radio România Brașov FM