Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutoare de peste 16 milioane de lei pentru Republica Moldova, din partea României

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 13.01
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

România a trimis astăzi în Republica Moldova un convoi de camioane cu echipamente sanitare pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de coronavirus.


Este vorba despre 20 de camioane încărcate cu materiale și echipamente necesare combaterii noului coronavirus. Donația statului român are o valoare de 16,5 milioane de lei și constă în 500.000 de măști FFP 2, 25.000 de combinezoane, 200.000 de măști, medicamente, 1.200 de flacoane de Plaquenil și 1.600 de flacoane de kaletra, care pot să asigure tratamentul pentru un număr dublu față numărul de cetățeni din Basarabia, care sunt infectați cu COVID, a spus premierul Ludovic Orban, prezent la plecarea convoiului.


„Pe 6 mai 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre România și fosta Uniune Sovietică, o manifestație cunoscută sub numele de Podul de Flori, o manifestație la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului și care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate, simbolul legăturilor puternice de-a lungul istoriei dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică și afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, pentru a putea să îi ajutăm pe frații noștri de peste Prut într-o situație dificilă”, a adăugat Ludovic Orban.


Vă reamintim că săptămâna trecută o echipă de 42 de medici și asistenți medicali au plecat în misiune umanitară în țara vecină pentru a ajuta echipele medicale de acolo în lupta împotriva COVID-19.

Radio România Brașov FM