Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Admiterea la facultate va fi online. Universitățile vor primi acces la Sistemul Informatic în care sunt trecute și notele de la Bac

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 16.36
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Admiterea la facultate va fi, în acest an, online. Ministerul Educației a permis universităților românești accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Practic, universitățile pot verifica rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a, în urma susținerii examenului național de Bacalaureat. Asta după ce vor fi susținut examenul. Astfel, va fi evitată prezența fizică a candidaților la înscrierea pentru admiterea la facultate. 

În ceea ce îi privește pe studenții deja înmatriculați în facultăți, care se pregătesc de sesiune sau de examene de finalizare, aceștia le vor susține în online, în mare parte. Dacă studentul trebuie neapărat să vină în facultate, universitățile vor stabili și comunica modul de desfășurare a examenului, în condiții de siguranță pentru studenți și profesori.

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri a ministrului Educației, Monica Anisie, cu membri din Consiliul Național al Rectorilor, Sindicatul Alma Mater și asociațiile studențești.

Adina Chirvasă