Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pericolul epidemiei nu a trecut odată cu decizia CCR, spune președintele Klaus Iohannis

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 19.17

Pericolul epidemiei Covid 19 nu a trecut odată cu decizia CCR, a atras atenția președintele României, Klaus Iohannis, într-o declarație oficială.


Ordonanța care a mărit cuantumul amenzilor, declarată neconstituțională de CCR, practic pune sub semnul întrebării sancțiunile primite de cei care nu au respectat ordonanțele militare. Totuși, președintele a subliniat că România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Fără aceste sancțiuni, ar fi fost mai mulți decedați, iar sancțiunile impuse de autorități au avut scopul de a proteja sănătatea și viața fiecăruia, a mai spus președintele.


Confruntată cu o amenințare fără precedent, România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au […] După ce vom ieși din această criză, principalul nostru obiectiv trebuie să fie cel de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile”, a adăugat Klaus Iohannis.


Președintele a mai spus că resetarea României înseamnă o construcție în jurul oamenilor onești care au performat în timpul acestei crize sanitare. 

Nucu Jalea