Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministerul Educației va cumpăra tablete de 150 de milioane lei

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 11.53
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Ministerul Educației va cumpăra tablete de 150 de milioane lei. Deja, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Educației, o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului.


Tabletele vor ajunge la copiii din mediile defavorizate care nu au acces la învățarea online. Ministrul Educației, Monica Anisie, a cerut Inspectoratelor Școlare o situație exactă privind situația elevilor care nu dispun de astfel de dispozitive conecate la internet. Totuși, potrivit estimărilor Ministerului, în toată România sunt aproximativ 250.000 de elevi care nu pot face învățare online, din lipsă de echipamente și internet. Dintre aceștia, 13.000 sunt la Brașov, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.


Criteriile de repartizare a tabletelor sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Adina Chirvasă