Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului solicită includerea COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 12.55
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Avocatul Poporului solicită includerea COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%.


În prezent, conform legislației în vigoare, asigurații beneficiază de o indemnizație plătită în proporție de numai 75%.


În privința amenzilor date în perioada stării de urgență, Renate Weber a afirmat, la Radio România Actualități, că Guvernul sau Parlamentul ar trebui să găsescă o soluție colectivă care să reprezinte un fel de amnistie.


Ea a precizat că în țara noastră s-au dat peste 300.000 de sancțiuni și că deja au fost formulate aproximativ 100.000 de plângeri.


Renate Weber a atras atenția că există riscul sufocării instanțelor de judecată:


“Amenzile nu se anulează de la sine în urma deciziei CCR. Problema este că în România a fost dat un număr record de amenzi. Mă gândesc în ce fel judecătorii ar putea să facă față unui număr atât de mare de plângeri. Poate că Guvernul sau Parlamentul se gândesc să facă ceva în așa fel încât mai multe persoane să beneficieze de o ordonanță de urgență, fie o lege pe care să o adopte Parlamentul și care să reprezinte un fel de amnistie în ceea ce privește amenzile”, a spus Renate Weber.

Radio România Brașov FM