Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Plan de testare pentru evaluarea stării de imunizare a populației în fața Covid-19

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 13.25

Săptămâna aceasta, specialiștii de la Institutul Național pentru Sănătate Publică vor definitiva planul de testare a populației cu scopul de a evalua starea de imunizare față de noul coronavirus.


Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a precizat că planul va fi discutat apoi cu experții Organizației Mondiale a Sănătății, iar testarea românilor ar urma să se facă începând de luna viitoare.

„În cursul lunii iunie, probabil, se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu și în a doua parte a lunii iunie – luna iulie vor fi făcute testele. Probabil o să fie niște zeci de mii de teste la nivel național și ceea ce este important, ca să fim siguri că e un studiu care are valoare pentru sănătatea fizică și valoare științifică, vor fi utilizate testele cele mai bune existente la acest moment pentru că sunt teste aflate la avizare la Agenția Europeană de profil”, a spus Alexandru Rafila.


Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat că, în urma acestui studiu, vom afla ce procent din populație a trecut prin boală, inclusiv la nivel regional și local.

Radio România Brașov FM