Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doar 25% dintre carantinații din municipiu sunt brașoveni

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 15.25
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

132 de persoane sunt, în prezent, în carantină, în municipiul Brașov. Cu aproape 50% mai puțin decât în săptămânile anterioare, când erau câte 250 de persoane carantinate, spun reprezentanții municipalității, care gestionează centrele de carantină din oraș. Însă, ca și până acum, aproximativ un sfert dintre carantinați sunt persoane cu domiciliul în Brașov. Restul persoanelor sunt din localități din județ, dar sunt și persoane din alte județe:


“Eu cred că aici este o probemă care ar trebui să ne preocupe și o să facem demersurile la nivelul Instituției Prefectului să întrebăm cum ajung cetățeni din județul Botoșani la Brașov deși la intrarea în țară, la vamă, acolo lucrurile sunt structurate într-un alt mod, pe un alt traseu. Ne-am trezit, zilele trecute, că la Brașov au ajuns cetățeni din Săveni, județul Botoșani. Nu este logic acest lucru”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.



Edilul brașovean a mai atras atenți că, din cauza celor din alte localități și alte județe, sunt cheltuieli pe care Brașovul trebuie să le facă:


„Este o prevedere legală ca fiecare Unitate Adminstrativ Teritorială să își înființeze un centru de carantină și din păcate acest lucru nu se întâmplă în multe localități din județul Brașov și cheltuielile se răsfrâng într-un mod dezechilibrat asupra bugetului local pentru că noi trebuie să susținem din surse proprii foarte multe dintre aceste cheltuieli: să asigurăm elemente de carantină, să asigurăm întreținere, să asigurăm utilități, să facem dezinfecție, gunoiul trebuie incinerat, trebuie să facem reparații pentru că sunt și foarte multe stricăciuni care se produc”, a adăugat George Scripcaru.



În acest moment, din cele șase centre de carantină, sunt funcționale cinci.

Adina Chirvasă