Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vacanță cu autorulota, în vreme de pandemie

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 18.32
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

În vreme de pandemie una dintre cele mai bune metode de petrecere a vacanței rămâne autorulota. Aceasta poate oferi confortul dorit, iar amatorii de plimbări se pot bucura de natură și pot păstra distanțarea socială.


După o perioadă lungă de stat în casă, o astfel de evadare este bine venită, cu atât mai mult cu cât nici după 15 mai hotelurile nu vor putea caza turiști, iar restaurantele rămân închise. Rulota, însă, are și bucătărie, pe patru roți, astfel că persoanele care sunt obișnuite cu viața de caravana au început, deja, să-și facă planuri de vacanță.


Administratorii zonelor de campare spun că au deja rezervări pentru închirierea spațiului, după data de 15 mai.


“Lumea suna încontinuu, telefoanele sună non-stop dar răspunsuri concrete încă nu avem, să le spunem exact ce se va întâmpla”, a spus Ovidiu Popa, administratorul unui camping.


La rândul lor, cei care au autorulote de închiriat spun că mulți dintre cei care au avut planificate vacanțe pe patru roți și le-au reprogramat pentru perioada în care se vor relaxa măsurile impuse de autorități pentru prevenirea îmbolnvărilor cu noul coronavirus.


“A fost o perioadă foarte dificilă pentru domeniul nostru de business, cel de închiriere autorulote. Partea pozitivă a fost că o parte din oamenii care trebuiau să plece în aprilie și în mai au acceptat să amâne, nu să anuleze”, a spus Răzvan Păduraru, managerul unei firme de închiriere rulote.


O noapte de campare costă, în medie, 15 euro pentru o rulotă cu două persoane. De asemenea, administratorii promit și discounturi în funcție de durata șederii.


Adina Milea