Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pandemia de coronavirus amână sau anulează și cursurile festive pentru elevii și studenții din anii terminali

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 18.39
Sursa foto Youtube
Sursa foto Youtube

Promoția 2020 amână cursurile festive și balurile de absolvire. De obieci, în această perioadă elevii din anii terminali participau la ultimele ore de dirigenție, iar studenții organizau cursurile festive de la final de facultate. Acum, toate aceste evenimente sunt fie anulate, fie amânate, din cauza epidemiei de coronavirus.

Și cadrele dicatice se gândesc la cei care părăsesc, acum, băncile școlii și încearcă să găsească modalități prin care să marcheze acest moment.


„Vom încerca să ne adaptăm la situația în care ne aflăm. Vom încerca să facem un jurnal al clasei, să facem niște amintiri frumoase, totuși, chiar dacă lucrurile ne-au încurcat și nu putem să facem neapărat un ultim clopoțel fastuos”, a spus Ioana Giurgea, dirginte clasa a VIII-a


Pentru organizatorii de evenimente, anularea festivităților înseamnă pagube de mii de euro.


„Așteptăm și noi un răspuns după relaxarea măsurilor, după 15 mai, să vedem în ce măsura putem organiza aceste evenimente chiar pe grupe sau clase mai mici”, a spus Mihai Tibuliac, organizator de evenimente.


Unele instituții de învățământ din țară au anunțat că vor organiza ceremonia de absolvire pe internet.


Adina Milea