Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii cu boli cronice vor merge la școală dacă așa decid părinții

Publicat: miercuri, 13 Mai 2020 , ora 11.48
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Elevii cu boli cronice sau care locuiesc cu persoane cu diferite boli sau seniori de peste 65 de ani vor putea merge la școală, dacă așa decid părinții. Vorbim despre elevii claselor terminale – a VIII-a și a XII-a, care, într-un prim set de recomandări făcute de Institutul Național de Sănătate Publică – sâmbătă – nu puteau veni la școală. Acum, printr-un ordin comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății, publicat marți seară, responsabilitatea prezenței acestor elevi la cursurile de pregătire aparține părinților.


Ordinul mai prevede și alte reguli. Potrivit documentului, elevilor le va fi măsurată temperatura la intrarea în școală, iar dacă depășește 37 sau prezintă simptome de boli respiratorii, nu li se va permite accesul la școală. Vor beneficia de pregătire alternativă, potrivit celor de la Minister.


De asemenea, un medic sau o asistentă va fi la intrarea în școală în permanență, pe toată durata activităților. În plus, un profesor va trebui să îi preia pe elevi de la poartă până în clasă, după care, la finalul orelor, să îi ducă din clasă până la poartă, potrivit procedurilor aprobate de cele două ministere.


Elevii de gimnaziu vor sta 2 ore la școală, iar cei de liceu – 3, în serii de câte 10. Vor fi distanțați unii de alții în bănci și elevii, ca și profesorii, vor purta mască.


Pe de altă parte, potrivit aceluiași ordin, până joi, Inspectoratul Școlar trebuie să dea Direcției de Sănătate Publică și administrației publice locale listele cu profesorii și elevii care vor veni la școală, din 2 iunie.

Adina Chirvasă