Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Camera Deputaților a adoptat proiectul privind măsurile ce vor fi luate pe perioada stării de alertă

Publicat: miercuri, 13 Mai 2020 , ora 20.59
Sursa foto Facebook / Camera Deputaților
Sursa foto Facebook / Camera Deputaților

Proiectul Guvernului privind măsurile adoptate pe perioada stării de alertă a fost adoptat de Camera Deputaților cu 267 de voturi ''pentru'', 26 ''împotrivă'' și 5 abțineri.


Proiectul a fost adoptat cu o serie de modificări cum ar fi aceea că în cazul în care starea de alertă se instituie în cel puțin jumătate de țară, este nevoie de încuviințarea Parlamentului în termen de 5 zile.


Starea de alertă se instituie de Guvern prin hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne și nu poate depăși 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul țării sau doar pe teritoriul unor unități administrativ-teritoriale, după caz [...] Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora, se mai arată în document.


Proiectul mai prevede și posibilitatea deschiderii centrelor comerciale cu suprafață mai mică de 15.000 mp și a teraselor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, aceste prevederi fiind introduse de parlamentari.


De asemenea, Parlamentul poate aduce modificări măsurilor propuse de Guvern în starea de alertă. Camera Deputaților este for decizional.



Radio România Brașov FM