Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara joi starea de alertă

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 12.24

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara joi starea de alertă în cadrul situației de urgență provocată de epidemia de coronavirus, a afirmat astăzi premierul Ludovic Orban.

Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate și vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situațiile de urgență, răspunsul autorităților la situațiile de urgență și care stabilesc starea de alertă”, a mai spus Ludovic Orban.



Premierul României a precizat că vor fi adoptate măsuri cu privire la circulația în mijloacele de transport public, funcționarea spațiilor comerciale, funcționarea hotelurilor, frizeriilor, coaforurilor și tuturor categoriilor de activități pentru care se ridică restricțiile și unde este necesară o reglementare foarte serioasă a măsurilor de sănătate publică pentru protejarea cetățenilor români.



„Va trebui să reglementăm toate măsurile necesare în domeniul sănătății, în domeniul educației, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și a activității pe toată perioada stării de alertă”, a adăugat Ludovic Orban.

Radio România Brașov FM