Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

FSLI cere proceduri clare pentru încheierea mediilor pe semestrul al II-lea

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 17.20
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere, într-o adresă trimisă Ministerului Educației, lămuriri cu privire la încheierea mediilor pe semestrul al II-lea, în condițiile școlii online.


Sindicaliștii spun că în ordinul privind instituirea școlii online din 23 aprilie, procedura arată că notele se pun în catalog cu acordul părinților, dar ulterior, într-o altă adresă, din 28 aprilie, nu se precizează nimic despre părinți. Mai mult, atrag atenția sindicaliștii, nu se știe cum se obține acordul părintelui, în scris, telefonic, prin mijloace electronice de comunicare, prin poștă, în cât timp trebuie obținut acest acord și ce este de făcut dacă părintele nu răspunde.


De asemenea, lucrurile nu sunt clare nici în situația în care, pentru elevul cu medie sub 5 pe primul semestru, părintele nu este de acord cu nicio dată propusă pentru susținerea lucrării scrise sau proiectului prin care să fie notat, astfel încât nota de la acestă evaluare să devină medie anuală.


FSLI consideră că lecțiile online ar putea fi valorificate cu o notă sau calificativ, iar elevii și părinții să fie doar informați.

Adina Chirvasă