Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrierea la școală, până în 7 iulie

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 10.34
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Atenție părinți! Dacă aveți copil de înscris în clasa pregătitoare, aveți timp până în 7 iulie. Până la această dată sunt înscriși atât copiii care împlinesc 6 ani până în 31 august, cât și cei care împlinesc vârsta de școlarizare în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, dar pentru ei, înscrierea se face cu recomandare, după evaluare.


Toate acestea sunt prevăzute într-un nou ordin al Ministrului Educației, care modifică și completează Calendarul și metodologia înscrierii în învățământul primar pentru anul 2020-2021.


Documentele de înscriere pot fi trimise școlii prin mail sau poștă sau pot fi depuse direct la școală. După ce se încheie perioada de depunere a actelor, cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare se face în două etape succesive. Prima, între 8 și 20 iulie, în care repartizarea se face în baza informațiilor din cererile tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, aplicând și criterii de departajare. A doua etapă este cuprinsă între 21 și 31 iulie, în care este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive.


În perioada 1 - 4 septembrie vor fi rezolvate toate situațiile copiilor care nu au fost cuprinși încă în clasa pregătitoare.

Adina Chirvasă