Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reguli noi pentru românii care vin în țară din străinătate

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 10.43
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă, românii nu vor mai fi plasați obligatoriu în carantină sau izolare, la întoarcea în țară.



Potrivit proiectului de lege privind starea de alertă, va fi nevoie însă de un certificat medical care să ateste că persoanele în cauză nu sunt infectate cu noul coronavirus. Certificatul se eliberează cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România și trebuie prezentat la graniță, tradus în limba română.



Românii suspecți de COVID-19 vor putea fi însă plasați în izolare sau carantină. Este vorba, de exemplu, despre cei care nu prezintă certificatul de la medic sau cei care au intrat în contact cu persoane confirmate.



Și în privința călătoriilor vor fi schimbări. Vor exista măsuri de distanțare socială și reguli de conduită. De asemenea, pe perioada stării de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele și alte echipamente să fie igienizate.

Radio România Brașov FM