Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi între 500 și 2.500 de lei dacă nu purtați masca de protecție

Publicat: luni, 18 Mai 2020 , ora 11.49
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Astăzi a intrat în vigoare legea care reglementează starea de alertă, adoptată săptămâna trecută de Parlament. Documentul conține măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, dar și sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile stabilite deja de autorități.

Cei care nu vor purta mască de protecție, care să acopere gura și nasul în spațiile publice închise sau în transportul în comun, pot primi amenzi între 500 și 2.500 de lei. Aceleași amenzi sunt prevăzute pentru încălcarea restricțiilor de circulație, dar și pentru participarea la mitinguri, concerte în aer liber, procesiuni, manifestări culturale sau slujbe religioase în spații închise.

Cei care organizează astfel de evenimente interzise în starea de alertă riscă amenzi de până la 15.000 de lei. Încălcarea izolării la domiciliu sau a carantinei se sancționează cu amendă între 1.000 și 5.000 de lei.

Monica Neacșu