Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proprietarii de pensiuni din Bran - Moeciu spun că primii turiști ar putea ajunge în zonă săptămâna viitoare

Publicat: marți, 19 Mai 2020 , ora 17.39

Proprietarii de pensiuni din zona Bran - Moeciu susțin că zona este goală acum și că speră ca primii turiști să își facă apariția de săptămâna viitoare. Noile măsuri de protecție și distanțare socială alungă însă turiștii, susține Laurențiu Drăgan, președintele Asociației Bran- Moeciu- Fundata.


Sperăm ca de weekend-ul următor să se mai deschidă din atracții. Pensiunile oricum își așteaptă clienții însă aceștia nu prea au cum să ajungă de moment ce trebuie să își facă declarații. Totuși, sunt anumite opreliști”, a spus Laurențiu Drăgan.


Conform statisticilor oficiale, în zonă ar fi peste 300 de unități de cazare, de la hoteluri, până la pensiuni, vile și căsuțe, în total, cu aproximativ 6.000 de locuri de cazare. Din nou, Laurentiu Dragan:


Clienții s-au interesat deja și majoritatea au spus că după 1 iunie vor să vină la Bran – Moeciu – Fundata ca să se relaxeze, să iasă în natură. Aceste restricții vor afecta experiența turistică a clientului care ne calcă pragul. Speram ca într-un termen cât mai scurt lucrurile să revină într-un firesc și normal, ca sa spun așa, al experienței turistice”, a adăugat Laurențiu Drăgan.


După Castelul Peleș, Castelul Bran este al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu aproximativ un milion de turiști care îi calcă pragul, în fiecare an.

Saviana Russu