Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Diplomele emise de universitățile din România, recunoscute și în China

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 11.14

România și China își vor recunoaște reciproc diplomele emise de instituțiile de învățământ superior. Asta grație unui Memorandum între cele două ministere ale Educației, aprobat de Guvern în 21 mai.


Astfel, România va recunoaște certificatul de absolvire a cursului special de educație (Zhuanke), certificatul de absolvire a cursului general de educație și/sau diplomă de licență, certificatul de absolvire - nivel Master, certificatul de absolvire – nivel Doctorat.


Republica Populară Chineză va recunoaște diploma de licență, diploma de inginer, diploma de urbanist, diploma de licență și master, diploma de arhitect; diploma de master și pe cea de doctorat.


Pentru a fi recunoscute diplomele și certificatele obținute în România, acestea trebuie să fie însoțite de o dovadă a autenticității, eliberată de instituțiile de învățământ superior, în timp ce diplomele și certificatele eliberate de instituțiile de învățământ superior sau institut de cercetare din China trebuie să fie însoțite de o dovadă a verificării, emisă de autoritățile centrale competente.

Adina Chirvasă