Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la măștile de protecție din comerț!

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 12.02
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Având în vedere obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile închise, trebuie să avem grijă ca produsele pe care le cumpărăm să fie conforme cu standardele în vigoare pentru a ne proteja.


Deși la prima vedere verificarea unei măști pare simplă, în urmă cu câteva săptămâni chiar și statul Român a căzut în capcana unor comercianți lipsiți de scrupule de la care a achiziționat măști neconforme.


Când cumpărăm o mască trebuie să ne asigurăm că acestea ne protejează cu adevărat, spune președintele INFOCONS, Sorin Mierlea.


Astfel, este indicat să cumpăram măști care sa aibă pe ambalaj marcajul CE, marcajul de conformitate europeană. De asemenea, este bine să solicităm bonul fiscal ca, în cazul în care avem vreo problemă să putem reveni.


Înainte de achiziție trebuie să citim eticheta produsului care să fie neapărat în limba română și să vedem dacă sunt măști medicale sau doar contra prafului.


Fiecare mască are o descriere foarte clară, iar dacă eticheta și informațiile nu sunt în limba română este recomandat să nu le achiziționăm.


Utilizarea unei măști neconforme standardelor europene poate pune în pericol sănătatea noastră, dar și a celor din jurul nostru dacă nu sunt eficiente.

Sursa articol Radio România Tg. Mureș


Radio România Brașov FM