Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrele de carantină se închid din 25 mai. Primăria vrea să facă și inventarul distrugerilor

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 15.45
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Centrele de carantină din municipiul Brașov vor fi închise oficial din 25 mai, când vor ieși ultimele 4 persoane găzduite în singurul centru rămas deschis. În municipiul Brașov au fost 6 astfel de centre gestionate de municipalitate, care au funcționat timp de mai bine de două luni. În această perioadă, peste 600 de persoane au stat, timp de 14 zile fiecare, în aceste centre. 2 au fost în clădiri aparținând municipalității, 4 au fost hoteluri. Cei mai mulți dintre carantinați au fost din afara municipiului, doar un sfert dintre ei fiind din Brașov. Au fost și persoane din alte județe și cum timpul lor de sosire era diferit, centrele au trebuit să fie deschise 24 de ore din 24. Dar au mai fost și alte probleme de gestionat. 


Unele persoane aveau copii mici, trebuiau pamperși, lapte praf, aparate să încălzească apa, să prepare hrana pentru copii, erau bolnave, aveau nevoie de medicamente sau pur și simplu urmau tratament și nu aveau voie să mănânce mâncarea normală și atunci trebuia să avem grijă să le comunicăm celor care ne furnizau catering-ul hrană specifică”, a spus șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Brașov, Emil Pușcașu.



Dacă unele persoane au fost cooperante și au încercat să-și ocupe timpul, ba chiar și-au luat diverse produse electrice, alții au uitat de bunul simț și au distrus mobilier sau obiecte sanitare sau au înfundat canalizarea cu prosoape.


A trebuit să închidem centrul de carantină pentru a vedea ce s-a întâmplat. Aveam o coloană întreagă înfundată și până nu am tăiat coloana să vedem problema nu am putut rezolva situația”, a adăugat Emil Pușcașu.



Municipalitatea va trebui, mai departe, să se ocupe de dezinfecția acestor spații, apoi va fi făcută igienizarea și la urmă vor fi făcute reparațiile necesare.

Adina Chirvasă