Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrierile la Bac, din 3 iunie. Probele de competențe vor fi echivalate în perioada 11-17 iunie

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 11.55
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Înscrierile la examenul de Bacalaureat se vor face în perioada 3-10 iunie, arată noul calendar aprobat prin ordin al ministrului Educației. De asemenea, în perioada 11-17 iunie va fi făcută echivalarea probelor de competențe lingvistice și digitale.


Probele scrise încep din 22 iunie, cu Limba și literatura română, iar în 23 iunie este programată proba la limba și literatura maternă, pentru cei care au studiat în limbile minorităților naționale.


În 24 iunie va fi proba obligatorie a profilului, iar în 25 iunie – proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate în 30 iunie, până în ora 12.00. Contestații pot fi făcute în 30 iunie și 1 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 5 iulie, după rezolvarea contestațiilor.


Centru de examen pentru Bacalaureat devine orice liceu în care sunt înscriși minim 30 de candidați, care vor da examenul respectând distanțarea de minim 2 metri. Probele vor fi monitorizate audio-video.


Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați. Examen vor da și elevii aflați în izolare sau confirmați cu noul coronavirus, după o procedură specială elaborată de Ministerul Educației și cel al Sănătății.

Adina Chirvasă