Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modificare a termenului de depunere a declarațiilor la ANAF

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 13.41
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Termenul limită pentru depunerea Declarației unice și a Formularului 230 la ANAF a fost modificat. Cele două documente se pot depune până la data de 30 iunie, potrivit unei ordonanțe de urgență emise de Guvern.


În cazul impozitului pe venit, contribuției de asigurări sociale și contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate pentru veniturile realizate în anul 2019 pentru care există obligația depunerii declarației unice, dacă declarația unică privind venitul realizat se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificații:


- pentru plata impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificație de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin platã sau prin compensare integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv;


- pentru depunerea declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, se acordă o bonificație de 5% din impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, numai dacă este îndeplinită condiția privind plata, menționată anterior, caz în care se acordă ambele bonificații.



De aceste bonificatii pot beneficia și persoanele care:


- au obligația depunerii numai a declarației unice privind venitul estimat;


- au optat în anul 2019 pentru plata CAS sau a CASS


Bonificația se determină de contribuabil și se evidențiază în mod distinct în declarația unică privind venitul realizat, iar obligațiile de plată se determină prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

Sorin Țârcă