Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum se face echivalarea probelor de competențe de la Bac

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 14.39
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Probele de competențe lingvistice și digitale de la examenul de Bacalaureat vor fi echivalate, în acest an, a decis Ministerul Educației. Echivalarea va fi făcută în perioada 11-17 iunie, după o metodologie deja aprobată de Minister.



Astfel, pentru limba română și cea maternă – unde este cazul, nivelul de competență se stabilește în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul liceului la cele două materii. Pentru cei cu medii între 5 și 6,99, calificativul este utilizator mediu, pentru cei cu medii între 7 și 8,49, calicativul este utilizator avansat, iar cei peste 8,50 primesc nivelul de utilizator experimentat.


Aceeași procedură va fi și pentru echivalarea probei pentru limba străină, doar că aici vor fi folosite calificativele A 1, A 2, B 1 și B 2.


Pentru probe de competență digitală se va face media artitmetică, fără rotunjre, între mediile anuale obținute de candidat la disciplina tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a. Cei care nu au făcut Tehnologia Informației vor susține proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) în baza Procedurii Centrului Național de Examinare și Evaluare.


În cazul celor care au dat examene de recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine sau pentru certificarea competențelor digitale le vor fi recunoscute aceste certificate.

Adina Chirvasă