Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Făgăraș se redeschide vizitatorilor, de la 1 iunie

Publicat: sâmbătă, 30 Mai 2020 , ora 16.54
Sursa foto Facebook / Primăria Făgăraș
Sursa foto Facebook / Primăria Făgăraș

De la 1 iunie, după 2 luni în care a stat închisă, Cetatea Făgăraș se redeschide vizitatorilor. Totodată, își deschide porțile și Muzeul Țării Făgărașului.


Turiștii vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli, pentru ca vizita să aibă loc în condiții de siguranță, iar cea mai importantă regulă este purtarea măștii pe gură și nas. De asemenea, mâinile trebuie dezinfectate, iar pe parcursul vizitei, se va păstra distanța de 2 metri.


Atenție, însă, veți putea intra doar dacă nu aveți simptome de infecție respiratorie și dacă aveți temperatura sub 37,3 grade.


Temperatura se măsoară la intrarea în monumentul istoric. Persoanele care nu doresc să urmeze procedura, nu vor avea acces în cetate. Vizita este limitată la un interval de timp de 2 ore în muzeu. Maximum 4 vizitatori se vor afla într-o încăpere. Pentru fluidizarea traficului, nu este recomandată staționarea pentru un timp îndelungat în spațiile de vizitare. Nu se vor organiza tururi ghidate”, a spus Liviu Ardelean, consilier al Primăriei Făgăraș.


Cât despre program, trebuie să știți că vizitele pot fi făcute, în 1 iunie, în intervalul 9.00 – 16.00. Însă, ultima intrare va fi la ora 15.00. Începând din 2 iunie, Cetatea și Muzeul pot fi vizitate între 8.00 și 20.00, în zilele lucrătoare, și între 10.00 și 18.00, în zilele de sâmbătă și duminică.

Adina Chirvasă