Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat șeful statului

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 16.04

Starea de alertă va fi prelungită și după 15 iunie, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, la finalul unei ședințe avute cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri. Șeful statului a declarat că a luat această decizie în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus nu a crescut, dar nici nu a scăzut considerabil.


Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit Starea de alertă. Gândiți-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate, aproape cu caracter permanent: distanțarea, portul măștii în interior, extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari”, a precizat șeful statului.


Klaus Iohannis a subliniat că starea de alertă va fi prelungită, însă cu o serie de măsuri de relaxare. De exemplu, după 15 iunie vor putea fi redeschise grădinițele și creșele private, sălile de fitness sau piscinele exterioare.


După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private - atenție, nu publice, private! - cu un număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane, dacă evenimentele sunt în interior, și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior. Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă, nu obligatorie, dar va fi posibilă, după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, a grădinițelor și creșelor private”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.


Șeful statului a făcut și un apel către parlamentari să aprobe prelungirea stării de alertă. 

Monica Neacșu