Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un grup de acțiune împotriva bullying-ului va fi înființat în fiecare unitate de învățământ

Publicat: vineri, 12 Iunie 2020 , ora 11.30
Sursa foto romania-actualitati.ro / Gina Poenaru
Sursa foto romania-actualitati.ro / Gina Poenaru

Un grup de acțiune împotriva bullying-ului va fi înființat în fiecare unitate de învățământ, potrivit Legii împotriva violenței psihologice, ale cărei norme metodologice au fost publicate în Monitorul Oficial, informează Radio România Actualități.


Grupul, format din cel mult 10 persoane, va preveni, identifica și rezolva faptele de violență între elevi: fizice, verbale, relaționale sau cibernetice. Din grup vor face parte directorul școlii, un profesor consilier, trei cadre didactice specializate în problematica violenței, reprezentanți ai elevilor, părinților și autorității locale.


Ministerul Educației precizează că prin aplicarea acestei legi, se dorește crearea unui climat sigur și pozitiv în școli, în care elevii și preșcolarii să fie respectați, să nu fie discriminați, să se simtă bine și să aibă motivație pentru învățare.

Radio România Actualități