Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede că anumite categorii de deținuți nu vor beneficia de eliberare condiționată

Publicat: joi, 18 Iunie 2020 , ora 11.17
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în unanimitate, un proiect de lege care prevede că nu beneficiază de eliberare condiționată condamnații care execută pedeapsa pentru omor, viol, corupere sexuală a minorilor, tâlhărie calificată și exploatarea cerșetoriei, informează Radio România Actualități.


Proiectul mai spune că eliberarea condiționată în cazul detenției pe viață poate fi dispusă dacă cel condamnat a executat efectiv 25 de ani de închisoare.


Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.


Recent, un bărbat care a comis cinci crime, pentru care fusese condamnat pe viață și care fusese eliberat condiționat anul trecut din pușcărie, a incendiat o adolescentă de 17 ani, care îl reclamase pentru viol. Tânăra are arsuri de pe 90% din suprafața corpului și este internată în stare gravă în spital.

Radio România Actualități