Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pacienții asimptomatici vor sta în spitale doar zece zile, a anunțat ministrul Sănătății

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 12.09
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Pacienții infectați cu noul coronavirus, dar care nu au simptome sau au unele ușoare, vor fi internați doar zece zile, apoi vor sta izolați acasă timp de 14 zile, sub supravegherea medicului de familie.


Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la un post de televiziune. El a precizat că va semna un ordin în acest sens:


În a 7-a zi se efectuează un test care dacă este negativ la 10 zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuși, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la 10 zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie. Nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi în care s-a prezentat pentru că nu știm cum va evolua acel asimptomatic”, a spus Nelu Tătaru.



Ministrul Sănătății a mai declarat că, în aceste zile, asistăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus cu o transmitere comunitară accentuată. El a anunțat că, dacă evoluția va fi nefavorabilă, autoritățile se gândesc să impună unele restricții în anumite zone.


Radio România Brașov FM