Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grecia a lansat sezonul turistic. 235 de zboruri internaționale pe aeroporturile din Atena și din insule, în prima zi din iulie

Publicat: joi, 2 Iulie 2020 , ora 10.44
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Grecia a lansat la 1 iulie sezonul turistic special cu sosirea a 235 de zboruri internaționale pe aeroporturile din Atena și din insule, în prima zi de iulie, considerată drept un succes, potrivit AGERPRES. Doar în insula Creta, cea mai mare din țară, era programată sosirea a 40 de zboruri venite din Germania, Elveția, Republica Cehă și Polonia cu un total de 4.000 de turiști.


Turiștii care au ajuns miercuri în Grecia au completat un formular de localizare a pasagerilor cu 48 de ore înainte de a veni în această țară și care este disponibil pe aplicația Visit Greece și pe site-ul travel.gov.gr.


Turiștii care au fost deja supuși unui test de COVID-19 vor trebui să aștepte rezultatul timp de 24 de ore la adresa aleasă ca destinație a călătoriei.


În ceea ce privește testarea, autoritățile elene au anunțat că de miercuri se vor efectua doar teste aleatorii pentru COVID-19 și nu vor mai exista teste obligatorii pentru turiștii veniți din țări specifice.


De la 1 iulie, toți turiștii care vin dintr-un teritoriu al Uniunii Europene, din țările asociate spațiului Schengen, sau dintr-un stat inclus pe lista comunitară privind cele 14 țări considerate sigure, vor putea călători în Grecia. Rămân excluse până la 15 iulie zborurile directe dinspre și spre Grecia venite din Marea Britanie, Turcia și Suedia.


Radio România Brașov FM