ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

114 cazuri de infectare cu Covid, bilanțul din școli în a 11-a zi de cursuri cu prezență fizică

Publicat: luni, 22 Februarie 2021 , ora 18.44

114 cazuri de Covid-19 au fost raportate, până acum, în unitățile școlare brașovene, din 8 februarie, de când a început semestrul al II-lea.

Din cele 114 cazuri, 43 sunt angajați ai școlilor, iar 71 sunt elevi. Practic, cu 24 de cazuri mai multe față de ziua de vineri, 19 februarie.

Numărul total al claselor închise, până acum, din cauza infectărilor, a ajuns la 39. Acestea se adaugă la unitățile școlare care funcționează în scenariul roșu, din cauza incidenței de peste 3 infectări la mia de locuitori. Așa cum este cazul municipiului, plus alte localități din județ.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceană, se face ancheta epidemiologică și sunt izolați contacții. La 2 cazuri confirmate în aceeași clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa și elevii învață online, timp de 14 zile.

Dacă localitatea intră în scenariul roșu, grădinițele și clasele din ciclul primar rămân deschise. Restul elevilor trec în online.

Singura situație în care toți copiii învață online este atunci când localitatea atinge incidența de carantină, respectiv 6 infectări la mia de locuitori.

Adina Chirvasă