ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

140 de milioane de lei prin Programul Anghel Saligny, pentru modernizarea a două drumuri județene din Brașov

Publicat: joi, 28 Octombrie 2021 , ora 12.29

În cadrul ședinței extraordinare desfășurate astăzi, consilierii județeni au aprobat proiectele de hotărâri privind două obiective pentru care Consiliul Județean Brașov va solicita finanțare nerambursabilă prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Astfel, pentru modernizarea a două loturi de pe drumurile județene DJ 105A și DJ 104D, Făgăraș-Șoarș, respectiv Șoarș-Bărcuț, de pe raza județului Brașov, sunt necesari peste 245 de milioane de lei, conform devizului estimativ de lucrări. De la bugetul de stat se vor solicita 140 de milioane de lei, restul de circa 105 milioane de lei vor fi alocați de la bugetul local, se arată în raportul de specialitate al celor două proiecte.

“Am mai aprobat aceste puncte, dar le-am aprobat în altă formă. Am dori să optimizăm și să facem în așa fel încât să luăm cât mai mulți bani prin Programul «Anghel Saligny» și am avut deseori discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să putem să avem proiecte eligibile și cât mai bine întocmite pentru a putea să accesăm cât mai mult pe fiecare dintre aceste proiecte”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Camelia Vlad