ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

160 de persoane trebuie să efectueze muncă în folosul comunității în oraș, însă, cei mai conștiincioși sunt cei care au sentințe judecătorești

Publicat: miercuri, 22 Iunie 2022 , ora 10.33

160 de persoane trebuie să efectueze muncă în folosul comunității în oraș, însă, cei mai conștiincioși sunt cei care au sentințe judecătorești.

Potrivit legislației, deciziile de muncă în folosul comunității se dau de către procuror, prin sentințe judecătorești sau echivalează amenzile pe care brașovenii le primesc pentru încălcarea legii.

“Contravențiile sau infracțiunile pentru care brașovenii trebuie să muncească în folosul comunității sunt diverse: de la conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, la violența în familie, consum de droguri, furturi din magazine, înșelăciune, prostituție și proxenetism. Cea mai mare parte a celor care sunt condamnați la muncă în folosul comunității vin și își fac orele. Există și situații când aceștia refuză și atunci, în funcție de cine a luat decizia, notificăm cu privire la neîndeplinire acestor obligații”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cei care fac muncă în folosul comunității sunt din diverse categorii sociale și au de făcut între 60 și 240 de ore de muncă în folosul comunității.

“În principal, desfășoară activități de salubrizare în mai multe zone ale orașului: zona Stadionului Tineretului, Stadionul Metrom, Patinoarul Olimpic, la anumite școli, dar și la adăpostul de câini din Stupini, unde, pe lângă activitatea de salubrizare, au și activitatea de a plimba câinii din adăpost”, a adăugat Sorin Toarcea.

Programul de muncă în folosul comunității este de 2 ore pe zi.

Sursa foto: pixabay.com

Adina Chirvasă