ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

16.400 de locuri disponibile în grădinițele din județ, pentru următorul an școlar

Publicat: marți, 25 Mai 2021 , ora 15.18

16.400 de locuri în grădinițele din județ sunt disponibile, în județul Brașov, pentru următorul an școlar.

Sunt suficiente pentru a cuprinde toți copiii cu vârstă preșcolară, dau asigurări reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov. Reînscrierile pentru cei care sunt deja în grădiniță se fac până în 30 mai.

"Analizând solicitările din ultimii ani pentru acest nivel de învățământ, cele mai multe locuri au fost alocate grupelor mari, cu program prelungit, 3.512. Părinții pot depune la unitățile școlare cu nivel preșcolar cereri de reînscriere în format fizic sau online. Acestea vor fi soluționate până la data de 31 mai", a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Înscrierile, în schimb, pentru copiii care nu au mai frecventat grădinița se fac în perioada 31 mai - 11 iunie.

"Aceștia își pot exprima opțiunile de înscriere, conform metodologiei, la maxim trei unități școlare cu nivel preșcolar, completându-le în ordine descrescătoare a preferințelor, de la cea mai dorită la cea mai puțin dorită. Cererile se depun la unitatea școlară trecută pe primul loc în fișa de opțiuni. Prima etapă se încheie în 25 iunie, copiii fiind admiși, în limita locurilor disponibile, în ordinea opțiunilor, la una din unitățile școlare pentru care au fost exprimate opțiuni. Părinții ai căror copii nu au fost admiși la niciuna din unitățile școlare pentru care au optat în prima etapă, din lipsă de locuri, pot participa la cea de-a doua etapă, în perioada, 28 iunie - 16 iulie", a adăugat Bucur.

Între cele două etape de înscriere, Comisia județeană va analiza gradul de ocupare și, dacă este cazul, va ajusta planul de școlarizare, astfel încât să poată fi soluționate toate cererile de înscriere.

Adina Chirvasă