ACUM:
17.00
Radiojurnal
Urmează:
17.10
Sens unic (continuare)
Apoi:
18.00
Buletin de știri

Înapoi

30 de biblioteci din județ, modernizate cu fonduri europene prin PNRR

Publicat: miercuri, 26 Aprilie 2023 , ora 12.06

Administrația județeană intenționează să modernizeze și să digitalizeze 30 de biblioteci din județul Brașov.

În acest sens, a fost depus un proiect pentru obținerea de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat vicepreședintele CJ Brașov, Szenner Zoltan.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 20 de milioane de lei.

Obținerea acestei finanțări va însemna o șansă pentru modernizarea radicală a Bibliotecii Județene și a încă trei biblioteci, cele de la Vama Buzăului, Victoria și Drăguș, care vor fi renovate și echipate pentru a fi adevărate huburi locale pentru educație, moderne, atractive, care să fie un punct de atracție pentru tineri, dar și pentru alte categorii de vârstă.

„Pe lângă partea de bibliotecă propriu-zisă, cu săli de lectură moderne, aici vor fi amenajate săli de curs, ateliere de robotică, ateliere cu imprimante 3D, studiouri video și VR. Pentu că ne dorim ca bibliotecile să devină adevărate centre comunitare, în funcție de specificul zonei, acestea vor fi dotate și cu ateliere de bricolaj, sculptură și atelier textile”, a precizat Szenner Zoltan.

Pentru toate celelalte biblioteci publice din județ, proiectul prevede schimbarea sau modernizarea echipamentelor informatice.

„În prezent, majoritatea bibliotecilor au tehnică de calcul învechită, care funcționează cu dificultate. Noile dotări presupun calculatoare moderne, imprimante multifuncționale, echipamente audio-video, videoproiectoare, ecrane de proiecție, table interactive, precum și accesoriile și softurile necesare pentru funcționarea acestora”, a adăugat Szenner Zoltan.

Lista bibliotecilor publice care au fost incluse în proiect și care vor beneficia de renovare și/sau de dotare cu echipamente:

- Biblioteca Județeană “George Barițiu”;

- Biblioteca Municipală Codlea, Biblioteca Municipală Făgăraș, Biblioteca Municipală Săcele;

- Biblioteca Orășenească Ghimbav, Biblioteca Orășenească Râșnov, Biblioteca Orășenească Rupea, Biblioteca Orășenească Victoria;

- Biblioteca Comunală Apața, Biblioteca Comunală Bran, Biblioteca Comunală Budila, Biblioteca Comunală Cristian, Biblioteca Comunală Drăguș, Biblioteca Comunală Dumbrăvița, Biblioteca Comunală Feldioara, Biblioteca Comunală Hălchiu, Biblioteca Comunală Hârseni, Biblioteca Comunală Hoghiz, Biblioteca Comunală Homorod, Biblioteca Comunală Măieruș, Biblioteca Comunală Mândra, Biblioteca Comunală Moieciu, Biblioteca Comunală Ormeniș, Biblioteca Comunală Părău, Biblioteca Comunală Poiana Mărului, Biblioteca Comunală Racoș, Biblioteca Comunală Șinca, Biblioteca Comunală Vama Buzăului, Biblioteca Comunală Voila, Biblioteca Comunală Vulcan.

Sursa foto: Facebook / Szenner Zoltan

Camelia Vlad