ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost lansată platforma online Asistentul Virtual, cu informații despre sănătate

Publicat: miercuri, 13 Septembrie 2023 , ora 17.39
Alianța Pacienților Cronici din România – APCR - a lansat astăzi „Asistentul Virtual” - platforma online cu informații educative despre sănătate.

Președintele APCR, Cezar Irimia, a declarat că acest proiect inovator, unic în România și în Europa, reprezintă un agregator de informații din domeniul sănătății. El a precizat că este un instrument online care utilizează un algoritm de valori și comparatori cu ajutorul modelului de inteligență artificială, pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătății.

Acest instrument digital de informare, pus la dispoziția publicului larg, permite căutarea cu ușurință, compararea și afișarea informațiilor generale despre sănătate, acțiune care are scopul de a aduce mai aproape de utilizator informații precise, concise, într-un limbaj inteligibil, adaptat.

Concret, pe baza întrebărilor adresate de către utilizator, aplicația caută informații în sute de surse certificate și oferă informații pe toate cuvintele cheie care au legătură cu sănătatea omului, inclusiv informații orientative despre nutriție și psihologie.

Cezar Irimia a accentuat pe faptul că platforma „Asistentul Virtual” aduce doar lămuriri, nu pune diagnostice și nu prescrie tratamente, ci, atunci când consideră, îi trimite pe cei care au accesat-o către un medic specialist.
Camelia Vlad