ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Știri din Brașov Înapoi

A început montarea căsuțelor de la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 11.58

În Piața Sfatului au început deja pregătirile pentru instalarea Târgului de Crăciun, ce va fi deschis de duminică, atunci când va fi Ziua Națională a României.

Pentru moment, se lucrează la montarea căsuțelor, diferite de cele de anul trecut. De altfel, întreg conceptul Târgului de Crăciun a fost modificat pentru acest an, iar modul în care va arăta va fi o supriză pentru brașoveni, dau asigurări reprezentanții municipalității.

"Vom avea Căsuța lui Moș Crăciun, vom avea căsuțe în care clienții vor putea intra - să spunem, în lumea sărbătorilor de iarnă. Vom avea o poartă de intrare, o intrare cu 2 căsuțe ca un simbol al intrării brașovenilor și turiștilor în țara lui Moș Crăciun. Încercăm să gândim mici piațete în care să fie comercianți", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

În câteva zile, brașovenii vor vedea câte căsuțe vor fi amenajate și sub ce formă. În căsuțe, vor fi prezenți comercianți doar din Brașov, ce vor veni doar cu produse create de ei, fie că vorbim despre produse de alimentație, fie că vorbim despre obiecte artizanale.

Între altele, vor fi castane coapte, turtă dulce, produse specifice mesei de Crăciun, ornamente de brad. Mai mult, în Piață ar putea fi organizate și ateliere diverse pentru copii.

Târgul de Crăciun se va deschide din 1 Decembrie, dimineața. Tot de 1 Decembrie, dar după orele 17.30, va fi aprins și iluminatul festiv de sărbători.

Adina Chirvasă