ACUM:
19.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
19.15
Pasaj urban
Apoi:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în toate statele membre ale Uniunii Europene

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 15.48

Începând de astăzi și până în data de 28 iulie, Serviciul Rutier Brașov organizează și desfășoară pe raza de competență, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere, de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate, simultan, în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.
Mihai Cojocaru