ACUM:
9.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Administrația județeană își propune să reabiliteze mai multe drumuri județene din zona metropolitană și Țara Făgărașului

Publicat: vineri, 12 Noiembrie 2021 , ora 3.05

Administrația județeană a demarat noi proceduri de achiziție pentru reabilitarea de drumuri județene în zona metropolitană și Țara Făgărașului.

Primul pas în această direcție este realizarea lucrărilor de proiectare, două în momentul de față, potrivit șefului Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Pentru realizarea unor tronsoane ce însumează peste 58 km lungime, care fac legătura între Săcele și Teliu, până la limita cu județul Covasna, între Hărman și Vulcan, respectiv între Cristian și Vulcan, 7 firme au depus oferte pentru atribuirea contractului.

În această perioadă are loc evaluarea acestora. Valoarea estimată a achiziției este de aproape 1.3 milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru studii de specialitate în teren și obținerea de avize, necesare modernizării ulterioare a structurii rutiere. Pentru lucrări vor fi accesate fonduri europene.

Un alt tronson în atenția autorității publice județene, pentru care sunt necesare, de asemenea, documentații și expertize tehnice, este drumul județean care trece prin Voila, până la limita cu județul Sibiu. Aici a fost desemnat un câștigător, care va realiza lucrările specificate în contract cu suma de circa 650.000 de lei. Implementarea acestui proiect este foarte importantă, deoarece include realizarea variantelor rutiere de ocolire pentru satele Cincșor și Cincu, afectate de traficul greu generat de poligonul militar de la Cincu, a precizat Adrian Veștea. Acest obiectiv investițional, care va însemna refacerea unui tronson de aproape 19 km, va completa un alt proiect în zonă, și anume construirea unui pod nou peste râul Olt în localitatea Voila.

Camelia Vlad