ACUM:
11.05
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
12.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Afaceri adaptate pandemiei: O tânără din Republica Moldova face produse handmade din fir de lână gigant

Publicat: luni, 23 Noiembrie 2020 , ora 17.41

A accesat fonduri europene prin programul Start Up Nation și a dezvoltat o afacere cunoscută, acum, în toată țara.

Este vorba despre Tatiana Ursu, o tânără din Republica Moldova, care s-a stabilit la Brașov. În urmă cu câțiva ani, Tatiana și-a descoperit pasiunea pentru produse hand made, s-a înscris în programul Sturt Up Nation, a cumpărat lână gigant tocmai din Asia și a început să croșeteze pulovere, fulare sau pături.

“A pornit din dorința de a avea eu o astfel de pătura acasă. Am văzut, la un moment dat, pe rețelele de socializare că era tot mai populară. Am realizat că nu le gasesc în magazinele din România, mai ales că și firul se găsește foarte greu. Așa m-am gândit să îmi găsesc singură firul de lână gigant și să împletesc o astfel de pătura. Ceea ce odată era o curiozitate, azi a devenit o reală mulțumire", a spus Tatiana Ursu.

În total, Tatiana Ursu a investit în afacerea ei 40.000 de euro. Acum, își comercializează produsele în întreaga țară. Și pentru că târgurile de profil au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, tânăra își vinde creațiile online.

“Este un fir gros, o pătură mare poate cântări și 6 kg. Încerc să mă mențin prin a jongla cu prețurile astfel încât să fie pentru toate buzunarele. Majoritatea comenzilor pleacă spre București, Cluj, Timișoara, îndeosebi zona urbană", a adăugat Tatiana Ursu.

Comenzile sunt tot mai numeroase, mai ales că a început sezonul rece, iar fularele și păturile sunt la mare căutare. Costurile pornesc de la 450 lei pentru o pătură mică și pot ajunge și la 2.000 lei pentru una mare. 

Adina Milea