ACUM:
18.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Înapoi

„Șaguna”, „Meșotă” și „Moisil” formează topul școlilor care au dat cele mai mari medii la Evaluarea Națională

Publicat: joi, 23 Iunie 2022 , ora 19.14

Colegiile Naționale „Andrei Șaguna”, „Dr. Ion Meșotă” și „Grigore Moisil” sunt cele care au dat cele mai mari medii la Evaluarea Națională din acest an.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), la toate 3, media mediilor de Evaluare este peste 9.00.

Pe locul al 4-lea se situează Școala Gimnazială PREMS din Brașov, singura unitate privată cu nivel gimnazial din județ, cu o medie a mediilor de 8,88.

La polul opus, cu media mediilor cu puțin peste 3,00, se situează Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele, Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele și Școala Gimnazială Crizbav.

“De remarcat este faptul că numărul mediilor între 8 și 10 în acest an este mai mare decât cel de anul trecut cu aproape 8%. Consecința acestei diferențe va fi valoarea ultimei medii de admitere în clasa a IX-a, care va fi mai mare, anul acesta, față de anul trecut, “la clasele la care mediile de admitere au fost mari în anii precedenți”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Media de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în media de admitere. Celelalte 20 de procente sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.

Sursa foto: arhivă

Adina Chirvasă