ACUM:
11.05
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
12.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Alți trei decedați cu coronavirus la Brașov

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 22.13

În această seară, Grupul de comunicare stategică (GCS) ne-a informat despre ultimii 10 pacienți care au pierdut lupta cu boala. Printre ei, trei brașoveni cu vârste înaintate.

Este vorba despre un bărbat de 76 ani, fără antecedente medicale cunoscute, care a fost internat în 31 martie la Spitalul Județean de Urgență Brașov - Secția Medicină internă. În aceeași zi, pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, apoi, în 3 aprilie, pentru că starea sa s-a înrăutățit, a fost transferat iar la Spitalul Județean de Urgență Brașov, de această data la secția de terapie intensivă, unde a fost intubat în 4 aprilie. Din nefericire, în 12 aprilie a decedat.

O femeie de ani nu a mai apucat să fie itnernată, ea murind în ambulanța care o transporta spre spre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, în 14 aprilie. Potrivit datelor GCS, nonagenara era rezidentă din anul 2013 a Căminului de bătrâni "Dumbrava minunata" din Brașov. Se pare că a avut contact apropiat cu o infirmieră confirmată la rândul său pozitiv. Femeia avea probleme cardiace, după cum a fost trecut în raport la boli preexistente.

Un vârstnic de 86 ani s-a prezentat în 5 aprilie la Urgențele Spitalului Județean Brașov cu simptomatologie respiratorie, a doua zi fiind internat în secția ATI, unde a fost intubat. Probele recoltate în ziua internării au primit confirmarea pentru covid 19. Paicentul a murit în 11 aprilie. Ca boli pre-existente sunt trecute fibroză pulmonară și demență.

Alți șapte pacienți din țară, care sufereau de coronaviroză, au avut aceeași soartă, din păcate, cel mai tânăr, un bărbat de 47 de ani, fiind din Hunedoara. Ceilalți șase, cu vârste între 61 și 83 de ani, proveneau din zone precum Vrancea, Maramureș și Timiș.

Acum, lista deceselor în România din cauza viruslui covid 19 cuprinde 372 de persoane, printre care opt din Brașov.

Camelia Vlad