ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Înapoi

Apel la apel. Medicii de familie dau replica DSP-ului

Publicat: joi, 3 Februarie 2022 , ora 19.51

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Brașov, prin dr. Claudia Bularca, directorul instituției, a făcut un apel către medicii de familie brașoveni: "Să elibereze concediile medicale până vin deciziile de carantinare sau izolare". Replica acestora nu a întârziat să apară.

Dr. Ana Șestacova, președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov a făcut, la rândul său, un apel către DSP Brașov să elibereze totuși deciziile respective. În sprijinul solicitării sale, a evidențiat litera legii care prevede amenzi usturătoare.

"Dacă apelul către noi este să eliberăm aceste concedii fără decizii, pot să răspund conform legii, un concediu eliberat greșit este penalizat între 5.000 și 11.000 lei. Nu știu care medic și-ar permite să încalce legislația și să elibereze un concediu care l-ar putea costa, ulterior, o amendă. Motiv pentru care fac un apel și eu către Direcția de Sănătate Publică, în limita timpului disponibil și, bineînțeles, în limita posibilităților, să elibereze aceste decizii în termen astfel încât medicii de familie să poată elibera concediile. Nu vom elibera aceste concedii fără deciziile până în data de 1 Februarie când a fost schimbat ordinul", a menționat președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov, dr. Ana Șestacova.

Bianca Bucă