ACUM:
19.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
19.15
Pasaj urban
Apoi:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Apelul ministrului Mediului către autorități: creșteți colectarea selectivă!

Publicat: luni, 6 Iulie 2020 , ora 16.41

Colectați selectiv gunoaiele și reciclați. Este apelul pe care l-a făcut ministrul Mediului, Costel Alexe, aflat în vizită, la Brașov, la Depozitul Ecologic de Deșeuri, unde a vizitat un front de lucru de 2500 demetri la celula 3, în care se depozitează gunoaiele adunate de la populație.

„În loc să transformăm acest deșeu într-o resursă, îl vedem efectiv ca deșeu pe groapă. Mari cantități de PET, mari cantități de sticlă, de aceea, fac un apel către toate autoritățile publice locale din țară care au delegat acest serviciu de salubrizare către toți cei care au stații de sortare să facă o colectare selectivă mult mai bună pentru a valorifica aceste deșeuri așa cum se întâmplă peste tot în lume”, a spus Costel Alexe.

În România, gradul de colectare separată și reciclare este de aproximativ 15%, spune ministrul. 

“Am speranța și încrederea că împreună cu echipa vom implementa cât se poate de repede sistemul garanție / returnare astfel încât toate aceste mari cantități de ambalaje să ajungă să intre în economia circulară și să nu le vedem depozitate pe depozitele ecologice de deșeuri”, a adăugat Costel Alexe.

După vizita de la rampa ecologică, ministrul Mediului a mai participat, la Brașov, la o dezbatere privind Strategia Națională Forestieră, apoi a discutat, între altele, cu autoritățile brașovene, și despre stadiul implementării Planului privind calitatea aerului la nivelul municipiului Brașov.

Adina Chirvasă