ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Aproape 2000 de locuri în învățământul profesional și dual, la Brașov. Înscrierile încep de astăzi

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 10.47

De astăzi până în 3 iulie, dar și în ziua 6 iulie se fac înscrieri pentru învățământul dual și profesional.

La Brașov, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, disponibile sunt 1.901 locuri. Lista acestora poate fi vizualizată pe site-ul IȘJ. Ce trebuie să știe candidații este faptul că aici pot intra și absolvenții de gimnaziu care nu au Evaluarea Națională. De asemenea, opțiunile pentru școala profesională și duală se completează de către candidați, conform unei programări pe zile și intervale orare. Mai apoi, școlile vor trimite documentele de înscriere ale copiilor, astfel că nu este nevoie ca absolvenții să meargă să depună documentele.

În 6 iulie se vor afișa listele cu candidații înscriși în învățământul profesional și dual. La unitățile de învățământ și calificările la care numărul candidaților înscriși la unitatea de învățământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, se afișează și detaliile privind probele suplimentare de admitere.

Reamintim că elevii care vor urma învățământul profesional vor beneficia de o bursă profesională, acordată de stat, în cuantum de 200 lei/lună. Cei care merg la dual, vor primi bursa de 200 de lei de la stat, plus alți minim 200 de lei de la firma cu care încheie contractul.

Adina Chirvasă