ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la infractorii din mediul online!

Publicat: sâmbătă, 16 Septembrie 2023 , ora 17.55

Tot mai multe înșelăciuni în mediul online. Oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la acestea și la modul în care infractorii oprează, unii dintre aceștia folosind chiar și varianta criptomonedelor.

Polițiștii brașoveni ne spun cum putem evita să devenim victime. Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar Florentina Manolache:

"Ignorați mail-urile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele de socializare prin care vă sunt garantate câștiguri ușoare. Închideți fără ezitare apelurile care vă informează despre oferte de creditare de nerefuzat, investiții cu profituri garantate. Nu transmiteți datele personale sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul rețelelor de socializare, email-ului. Nu completați datele cardului și nici credențialele aplicației de internet banking pe paginile, link-urile primite de la așa-ziși brokeri de investiții. Nu instalați aplicații care oferă acces la distanță, la cererea persoanelor care vă abordează, pe dispozitivele utilizate".

Dacă ați fost victima unei infracțiuni, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție și puneți la dispoziția polițiștilor cât mai multe informații și dovezi.


Sorin Țîrcă