ACUM:
12.05
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
13.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
13.15
Top 30 Brașov FM

Știri din Brașov Înapoi

Au început lucrările la Complexul Sportiv Carpați

Publicat: marți, 19 Mai 2020 , ora 17.14

Au început lucrările la viitorul complex sportiv Carpați. Vorbim despre complexul ce urmează a fi amenajat în locul celor 2 terenuri de fotbal de pe strada Zizinului. În prezent sunt făcute lucrările de demolare și dezafectare a suprafeței de joc. Lucrări ce se vor încheia în aproximativ o lună. Între timp, săptămâna viitoare, Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă va lansa licitația pentru proiectarea și execuția complexului sportiv.


Aici pe acest amplasament din cele două terenuri existente la ora asta, unul care a fost omologat și unul de antrenament va fi, practic, un singur teren făcut în colaborare cu Federația Română de Fotbal, un teren omologat și de UEFA. De jur împrejur va fi o pistă de tartan cu 8 culoare, fiecare culoar va avea o dimensiune de 1 metru, o pista de 400 de metri, deci pot fi organizate și concursuri de atletism. Acolo va fi o tribună de 500 de locuri, iar în partea din spate, către terenul de joacă va fi o sală de sport omologabilă pentru competiții de handbal, volei, baschet de nivel național, adică de ligă națională”, a spus Emilian Cernica, directorul Direcției de Administrare Infrastructură Sportivă.Aproximativ 100.000 de euro este valoarea suprafeței de joc artificiale pentru terenul de fotbal, asigurată de către Federația Română de Fotbal.


“Pe lângă faptul că modernizăm ceea ce există, extindem cu alte elemente de infrastructrură sportivă pentru Liceul Sportiv, în special pentru că sunt necesare a ne corela aceste dotări și cu clasele și cu secțiile de pregătire de la Liceul Sportiv. Este o investiție proprie a Municipiului Brașov, completată cu Federația Română de Fotbal care finanțează amenajarea unui teren”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


Valoarea întregii investiții pentru acest complex este de peste 34 milioane lei și ar trebui finalizată în 20 de luni.

Adina Chirvasă