ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au pedalat pentru speranță, la prima ediție Hope on Wheels, în beneficiul pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței

Publicat: joi, 20 Mai 2021 , ora 14.28

Peste 46.300 kilometri pe bicicletă. I-au atins toți cei care au intrat în prima ediție a evenimentului HOPE on WHEELS, în beneficiul pacienților HOSPICE Casa Speranței, care a avut loc în weekend-ul care a trecut.

Au fost peste 1500 de bicicliști din Brașov și împrejurimi, dar și comunități din țară și străinătate. Suma tuturor kilometrilor pedalați ar acoperi traversarea României de la est la vest de mai bine de 50 de ori.

“Oamenii au creat o energie uimitoare în jurul evenimentului și s-au mobilizat într-un mod neașteptat pentru prima ediție HOPE on WHEELS . Am fost copleșiti de mesajele care au curs continuu pe rețelele de socializare. Am avut copii care au pedalat cu gândul la bunicii lor îngrijiți de HOSPICE, au fost și pacienți care au ieșit cu bicicleta, am avut înscriși și seniori care au pedalat chiar și 100 de km. A fost cu siguranță o sărbătoare a solidarității la capătul căreia am reușit să strângem fondurile necesare pentru aproape 2.300 de ședinte de kinetoterapie și masaj de recuperare pentru pacienții HOSPICE”, a spus reprezentanta HOSPICE Casa Speranței Brașov, Andreea Țirea.

Fiecare kilometru a însemnat 1 euro donat de sponsorii evenimentului, astfel că, la finish au fost adunați peste 46.300 de euro. În plus, din donații individuale sau strângeri de fonduri pe platforma GalantOM, s-au mai adunat peste 112 000 de lei.

În centrele HOSPICE din Brașov, București și Adunații Copăceni, sunt îngrijiți anual peste 5.000 de pacienți adulți și copii cu boli incurabile.

Adina Chirvasă